Grillaajan työkalu

Omassa tuttavapiirissäni on, syystä tai toisesta, aika monta mieshenkilöä joille ruuanlaitto on, paitsi keino saada mieleistä ja laadukasta ruokaa suuhunsa, myös tärkeä harrastus. Ja kuten hyvin kaikki tiedämme, kun mies alkaa jotain tosissaan harrastamaan, tarvitaan toimeen myös joukko monenmoisia harrastusvälineitä.

Niinpä eräs ystäväni joka kuuluu näihin innokkaisiin ruuanlaiton harrastajiin, totesikin tässä päivänä muutamana että hänen grillinsä varusteista puuttuu jotain hyvin tärkeää eli sellainen kunnollinen terätyökalu jolla pystyy tarvittaessa paloittelemaan isompaa ja jopa jäätynyttäkin lihaa. Herra oli testaillut monenlaisia vaihtoehtoja, mm. kiinalaismallista lihakirvestä mutta todennut sen ja lähes kaikki muutkin vaihtoehdot enemmän tai vähemmän omiin tarpeisiinsa sopimattomaksi. Niinpä hän lopulta turvautui ”viimeiseen oljenkorteen” ts. soitti minulle. Pähkäilimme asiaa yhdessä puhelimessa ja kaveri tuli maininneeksi käyttäneensä lihan paloitteluun, kun parempaakaan vaihtoehtoa ei ollut tarjolla, täysikokoista leukua mutta tuumasi vielä heti samaan hengenvetoon että haluaisi mieluummin po. touhuun ihan oman erikoistyökalun.

Kommentti leu’usta ”sytytti lampun” korvieni välissä ja ehdotin käsilläolevaan ongelmaan seuraavaa ratkaisua; Tehdään työkalusta pitkälti leu’un tyyppinen mutta ”räätälöidään” sen teknisiä ratkaisuja ja materiaaleja niin että ne paremmin sopivat ruuanlaittopuuhiin. Kaverin kommentti ehdotelmaani oli myönteinen joten projekti saattoi alkaa.

Päädyin valitsemaan teräksi norjalaisen Hellen valmistaman ruostumattoman leukun terän, se on tunnetusti hyvä laatuinen ja sen pituus (214 mm) on riittävä isompiinkin paloittelutöihin. Koska terätyökalua joudutaan jatkuvasti pesemään, valitsin työkalun pään materiaaliksi teak -puun. Se on luonnostaan öljyinen ja kestää hyvin jatkuvaa veden kosketusta. Pään alahelan ja ponnen materiaaliksi, lähinnä asiakkaan toivomuksesta, valitsin messingin joka kestää hyvin käytössä ja sopii väriltään hyvin yhteen valitun puumateriaan kanssa.
Tupen materiaaliksi valitsin ”sen tavallisen” ts. kasvisparkitun naudan vuodan. Koska tätä työkalua ei käytännössä juuri lainkaan kuljetella paikasta toiseen, otin tämän asian huomioon tupen mallia suunnitellessani ja tein tupesta sellaisen että sen voi helposti ripustaa seinälle kun sitä ei käytetä.

Alla kuvia valmiista tuotteesta:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Published in: on 14.07.2015 at 14.19  Jätä kommentti  

The URI to TrackBack this entry is: https://promaakari.wordpress.com/2015/07/14/grillaajan-tyokalu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s