Vanhalle haulikolle uusi laukku

Pitkäaikaisen asiakkaani kanssa oli jo useampaan otteeseen ollut puhetta että hänen rinnakkaispiippuinen ”peltojahti-haulikkonsa” tarvitsisi nykyistä paremman kuljetuslaukun. Aseen mukana tullut laukku kun oli mallia ”halpa tarvike” eli siitä puuttui sekä sisäpuolen kangasverhoilu että laukun kiinnipysymisen varmistavat nahkaremmit.

Alkukesästä asiakkaani ilmoitti että nyt, kun metsästyskauden alkuun on vielä reippaasti aikaa, olisi hänen puolestaan sopiva hetki aloittaa uuden laukun teko. Ajankohta sopi hyvin minullekin koska kesä noin yleisesti on töiden puolesta aika rauhallista aikaa.

Keskustelimme asiakkaan kanssa selväksi laukun ”yleiset linjat” ja päädyimme seuraavaan;

Laukun runko on tehty kahta eri paksuutta olevasta vanerista. Rungon sisälle on puisilla muotolistoilla jaettu tilat piipulle ja ”varsinaiselle” ts. aktio-perä -yhdistelmälle sekä näiden lisänä erillinen kannellinen lokero jossa voi säilyttää aseen huoltoon ja puhdistukseen liittyviä tarvikkeita. Lokeron sisäpuoli on päällystetty lakatulla puuvillasekoitekankaalla joka kestää paremmin öljyjä ja rasvaa kuin muuhun sisäverhoiluun käytetty tummanvihreä villaverka.

Laukun ulkopinnan päällysteeksi tulee yksi perinteisistä vaihtoehdoista ts. juutista kudottu säkkikangas. Ao. kangaslaatu on mekaanisesti lujaa ja helppoa kyllästää kosteutta vastaan. Kyllästeenä päätin käyttää perinteistä vaihtoehtoa eli kangas maalattiin useaan kertaan vernissa -pohjaisella maalilla. Laukun kannike ja kulmavahvikkeet tehtiin parkkinahasta ja kiinnitettiin paikoilleen messinkisillä nauloilla ja ruuveilla. Laukun kiinnipysymisen varmistaa kaksi messinkistä linkkusalpaa sekä koko laukun ympäri menevät kaksi soljella kiristyvää parkkinahka-remmiä.

Alla kuvia valmiista laukusta:

Laukku3b

Laukku4b

Laukku7

Laukku10

Laukku9

Mainokset

The URI to TrackBack this entry is: https://promaakari.wordpress.com/2014/09/24/vanhalle-haulikolle-uusi-laukku/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.