Patruunalaatikko perinneampujalle

Sain kesän alussa meiliä jossa tiedusteltiin löytyisikö minulta ideoita sellaiseen patruunakoteloon joka toiminnallisesti ja tyylillisesti sopisi perinneammunnan harrastajalle. Rasiaan tulisi mahtua kilpailussa tarvittavat patruunat (5 kpl kohdistukseen ynnä 2×15 itse kilpailuun) ynnä perinteinen sekundaattori jolla seurataan ammunnan nopeutta.

Asiakkaalla itsellään oli luonnosteltuna ajatus jostain nahkaisesta, lähinnä perinteistä panosvyötä muistuttavasta ”virityksestä”. Mietin hetken asiaa ja mieleeni palautui kuva jostain internetin syövereistä. Ao. kuvassa oli vanha saksalainen kiilalukkoinen kertalaukauskivääri varusteineen jotka käsittivät lähinnä patruunoiden lataukseen tarvittavat välineet sekä puisen patruunalokerikon johon valmiit patruunat asetettiin. Nappasin kiinni tästä visiostani ja ehdotin asiakkaalle että tekisin hänelle jotain samansuuntaista, kokonahkainen kotelo kun ratakäytössä ei välttämättä olisi se toiminnallisesti paras vaihtoehto. Asiakas kuunteli ehdotukseni, hyväksyi ideani ja antoi minulle toteutuksen suhteen ”vapaat kädet”.

Päätin tehdä laatikon kansi- ja pohjakappaleen koivusta ja petsata ne tumman ruskeaksi. Kansikappaleen kumpaankin kylkeen asensin kääntölinkkusalvat joilla laatikon kansi ja pohja kiinnittyvät toisiinsa. Lukkojen vastakappaleet kiinnittyivät pohjakappaleen alapintaan. Lukot ovat sinistettyä terästä.

Kannen kumpaankin päätyyn kiinnitin nahkaiset taskut joista toinen on sisustettu veralla ja tarkoitettu sekunttikellolle. Toinen on mitoitettu siten että sen sisälle mahtuu 5 patruunan kampa ts. aijemmin mainitut kohdistuspatruunat. Itse kilpapatruunat asetetaan laatikon pohjakappaleessa oleviin reikiin luoti alaspäin.

Alla kuvia valmista tuotteesta:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset

The URI to TrackBack this entry is: https://promaakari.wordpress.com/2014/07/31/patruunalaatikko-perinneampujalle/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.