Säilytysrasia tuleville perintökalleuksille

Vanha asiakkaani soitti minulle ja pyysi tapaamista. Hänellä oli mielessään teettää minulla rasia jossa säilytettäisiin hänen henkilökohtaista sinettileimasinta ja -sormustaan. Nämä esineet hän oli äskettäin teettänyt tilaustyönä hopeasta alan ammattilaisella.

Tapaaminen sujui lähinnä asiakkaan idean esittelyn ja siitä tehtävien luonnosten merkeissä. Rasian koko, päämateriaalit ja hinta sovittiin alustavasti ja asiakas lupasi myöhemmin sähköpostilla laittaa rasian sisälle tulevien esineiden tarkat mitat.

Sain mitat aikanaan ja aloin selvitellä sopivien materiaalien saatavuutta; rasian runko tulisi puusta (tässä tapauksessa koivua), sisälle tulevat verhoiltavat muoto-osat balsasta joiden pintaan liimattaisiin tarvittava pehmuste ja pinnaksi kastanjanruskea poron mokkanahka. Rasian ulkoverhoilu oli sekin tarkoitus tehdä nahasta mutta sopivan värin ja laadun löytäminen järkevällä hinnalla osoittautui hieman haasteelliseksi. Lopulta ahkeran etsimisen jälkeen löytyi sopivan laatuinen, tyylikkäästi martinoitu nahka joka onneksi oli vielä väriltäänkin hyvä ts. tummanruskea. Nyt itse rakennustyö saattoi alkaa.

Sain kotelon aikanaan kokoon mutta etsiessäni sille sopivia heloja (saranat ja lukko) kävi ilmi että markkinoilla oli saatavilla vain kullanvärisiä tarvikkeita. Nämä eivät mielestäni sopineet rasiaan jossa sisällä on hopeaesineitä joten taas oli edessä ongelma. Yksi ratkaisu olisi ollut teettää helat tilaustyönä hopeasta mutta se ei oikein onnistunut asiakkaan kanssa sovitun budjetin puitteisiin joten oli mietittävä jokin toinen, hinnaltaan halvempi vaihtoehto. Keskustelin asiasta tutun kultasepän kanssa ja hän ehdotti osien hopeoimista. Ratkaisu kuulosti mielestäni hyvältä ja toimivalta, varsinkin kun työn hintakin oli kohtuullinen. Niinpä asia hoidettiinkin kuntoon em. tavalla.

Alla kuvia valmiista rasiasta:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset

The URI to TrackBack this entry is: https://promaakari.wordpress.com/2013/08/02/sailytysrasia-tuleville-perintokalleuksille/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.