Metsästysveitsi naiselle

Hyvä tuttuni kysäisi josko lähiaikoina ehtisin tehdä hänen tilauksestaan yhden metsästysveitsen. Kysyjälla oli ajatuksena antaa veitsi vaimolleen lahjaksi joten terätyökalusta pitäisi tehdä sen kokoinen ja tyyppinen että se hyvin sopisi hyvin naisen pieneen käteen. Ja koska myös rouva harrastaa metsästystä, olisi veitsen oltava, paitsi lahjaesineeksi ulkoisesti riittävän näyttävä, myös ominaisuuksiltaan sellainen että sitä voisi oikeasti käyttää. Näyttävyyttä saisi helpoiten damascoidulla terällä joten sellainen päätettiin tilata tutulta sepältä. Samalla myös sovittiin että saisin työkalun muun ulkoasun suhteen ”vapaat kädet”.

Tilattu terä saapui sitten aikanaan; terä on taottu kahdesta erilaisesta hiiliteräksestä mutta koska nämä molemmat ovat karkenevia ja koska terän käyttö olisi riistan käsittelyä ts. pääasiassa leikkaamista ja viiltämistä, ei ns. ydinpalaa katsottu terään tarpeelliseksi.

Terän saatuani mietin vähän millaisia materiaaleja veitseen ja tuppeen käyttäisin ja päädyin siihen lopputulemaan että koska lahjan tuleva saaja on kaunis ja reipas vaalea nainen, olisi hänelle annettavan terätyökalunkin hyvä olla vastaavan tyylinen. Niipä valitsin veitsen perusmateriaalit sellaisiksi että ne kaikki ovat väriltään vaaleita eli pään runkomateriaalina tuohi, molemmat helat lehmänsarvesta ja tuppi vaaleanruskeaa nahkaa.
Alla kuvia valmiista veitsestä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset
Published in: on 03.05.2013 at 18.26  Jätä kommentti  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://promaakari.wordpress.com/2013/05/03/metsastysveitsi-naiselle/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.