Revolverikotelo metsästäjälle

Vanha tuttu asiakas on kaiken muun metsästykseen liittyvän touhun lisäksi myös innokas pienpetojen loukkupyytäjä. Tämä touhu vaatii, paitsi jonkinasteista nikkarointitaitoa, myös viitseliäisyyttä asettaa ja siirtää loukkuja paikasta toiseen. Ja tietysti myös aikaa siihen että voi käydä ”kokemassa” loukut riittävän usein ja säännöllisesti. Tämän viimemainitun tosin vaatii jo metsästyslakikin

Ao. metsästysmuoto on suomalaisessa metsästyskulttuurissa siinä mielessä erikoinen että nykyisen aselain laatija on (ainakin toistaiseksi) antanut tätä metsästystapaa harrastaville luvan myös käsiaseelle joka onkin se ehkäpä kaikkein kätevin ja toimivin väline loukussa olevan pikkupedon lopettamiseen. Tässä touhussa käytetään normaalisti .22 LR kaliiberin pistoolia/revolveria.

Että asetta voisi kätevästi pyyntireissuilla mukanaan kuljettaa, on sille ennemmin tai myöhemmin syytä hankkia sopiva kotelo. Kantajan omat tottumukset määrittelevät millä tavalla hän haluaa asettaan kantaa mutta yleisimmät vaihtoehdot ovat joko vyötärö- tai kainalokotelo, osin myös aseen fyysisestä koosta riippuen.

Tämänkertainen asiakas on, ehkäpä hieman tavallista suomalaista keskivertometsästäjää enemmän viehättynyt ”Ison veden” takaiseen asekulttuuriin ja kantaa lopetusaseena mukanaan laadukasta amerikkalaisvalmisteista revolveria. Meillä suomessa tämän asetyypin traditionaaliset kotelot eivät ole sitä yleisintä kauppatavaraa joten oli aika luonnollista että omistaja halusi aseelleen mittatilauskotelon.

Kotelon mallista keskusteltiin ja kävi ilmi että asiakas haluaisi itselleen perinteisen ”Mexican loop” -mallin kotelon, toki pienillä omilla detaljeilla.

Tällainen toive oli minullekin mieluinen koska ao. kotelomalli on jo ennestään tuttu ja olen tehnyt siitä aijemmin jo yhden version. Uusi kotelo poikkeaisi kuitenkin edellisestä parissa asiassa; Itse asepussin alapää ommeltaisiin umpeen ja kotelon yläpäähän tulisi ns. ”hammer thong” eli remmi joka kulkien aseen iskurin takaa lukitsee aseen paikoilleen koteloon. Viimemainittu detalji ynnä kotelon sivulla olevat kaksi ”kannasta” ovat leimallisesti 1800 -luvun puolenvälin jenkkityyliä ja liittyvät läheisesti sikäläisiin Texas Rangerspoliisivoimiin:
Tämän kotelomallin on aikoinaan suunnitellut henkilö jolla jo tuolloin on ollut selvä moderni käsitys siitä kuinka tuotteesta tehdään sellainen että se on helppo ja nopea valmistaa ilman että lopputuloksen laatu ja toiminnot kärsivät. Kotelo nimittäin tehdään ja taitellaan muotoonsa yhdestä nahkapalasta ja ommellaan muotoonsa vain yhdellä saumalla. Nerokasta vai mitä !

Alla kuvia valmiista kotelosta:

Mainokset

The URI to TrackBack this entry is: https://promaakari.wordpress.com/2012/07/12/revolverikotelo-metsastajalle/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.