Vanha aselaukku ja sen uusi elämä

Vanha tuttu asiakas oli hankkinut omistukseensa vaihtopiippuisen taittuvan aseen ja halusi teettää minulla sille laukun. Asiasta keskusteltiin ja todettiin että allekirjoittaneella oli valmiiksi jemmassa vanha nahalla verhoiltu aselaukku, josta sisustus kokonaan puuttui. Laukun verhoilu oli hieman kärsinyt mutta kuitenkin täysin kunnostettavissa oleva. Samoin laukun kantokahva oli mennyt poikki joten se olisi pakko uusia. Eräs pieni mutta tärkeä puute oli myös laukun lukon avain joka sekin oli hävinnyt jossain vuosien saatossa. No, tämäkin asia varmaan järjestyisi…

Sisäverhoilun materiaaliksi päätettiin vihreä villaverka jonka lisänä käytettäisiin erikoiskäsiteltyä ruskeaa canvasta. Samalla sovittiin että laukkuun tehtäisiin myös ao. aseelle sopiva ns. ”makers label” eli valmistajan tunniste joka yleensä löytyy kaikista vanhemmista laatuaseitten laukuista. Samalla päätettiin tehdä laukkun myös kortti josta löytyvät ao. yksilön tärkeimmät tiedot. Tähän korttiin otettiin malli ao. asevalmistajan vanhan myyntilaatikon päässä olevasta vastaavasta kortista.

Aseen ja sen varusteiden (puhdistusvälineet sekä luoti- että haulipiipulle sekä kantohihna) sovittamisessa olemassaolevaan laukkuun oli oma hommansa ja hyvin nopeasti tuli selväksi että sisäosat täytyi tehdä kahteen kerrokseen; laukun pohjalle tulisivat aseen perä ja huoltovälineet, irralliseen päällylaatikkoon aseen piiput tukkeineen.

Kun sisusta lopulta valmistui, oli vuorossa laukun ulkopuolen fiksaus. Kantokahva oli helppo uusia rikkinäistä alkuperäistä mallina käyttäen ja uudelle avaimellekin löytyi passeli aihio tutusta lukkoliikkeestä. Tässä vaiheessa huomasin että laukun pohjapuolen kulmissa oli ollut metalliset ruuvikiinnitteiset vahvikkeet mutta ne oli jossain vaiheessa, syystä tai toisesta poistettu. Tilalle asennettiin uudet, mahdollisimman pitkälti alkuperäistä tyyliä vastaavat.
Ulkoverhoilun kuivunut nahka aiheutti pientä päänvaivaa mutta siihenkin löytyi apu hevostarvikeliikkeestä jossa myytiin erityisesti kuivuneen nahan elvyttämiseen tarkoitettua voidetta. Laukun ulkopinta käsiteltiin ao. aineella muutamaan otteeseen ja lopputulos oli vähintäänkin tyydyttävä.

Alla kuvia valmiista laukusta:
Mainokset

The URI to TrackBack this entry is: https://promaakari.wordpress.com/2010/11/06/aselaukun-uusi-elama/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.