Laukku tietokoneelle

Sain tilauksen nahkaisesta laukusta kannettavalle tietokoneelle. Koneen omistaja, paitsi harrastaa metsästystä, myös kirjoittaa juttuja alan lehteen joten on ymmärrettävää että harrastukseen tyyliin sopivalle laukulle oli tilaus.

Laukun tilaaja toimitti minulle koneen päämitat (pituus x leveys x paksuus) sekä toiveen siitä että laukkuun pitäisi sopia myös koneen virtalähde johtoineen. Koska virtalähde on melkoisen jykevä suorakaiteen muotoinen rasia, katsoin aiheelliseksi tehdä laukun ulkosivuun sille oman lokeron josta sen saisi tarvittaessa helposti esille.

Laukun perusmateriaali on 2,5 mm paksu ruskea naudanvuota jota tukemaan ja kantajan kylkeä vasten suojaamaan tuli n. 6 mm paksuinen pohjanahka. Laukun lukitus tapahtuu messinkisillä nk. kiväärinupeilla jotka mielestäni ovat kestäviä ja erittäin toimivia. Kantohihna on kudottua tekstiiliremmiä ja sen pituus on soljella säädettävissä.

Suunnittelin laukun rakenteen siten että kannettavan esineen paino kohdistuu pääosin selkäpuolen paksuun nahkaan johon kantohihna ja itse laukkuosa kansineen kiinnittyvät. Laukkuosaa ja sivutaskua varten tein puukuitulevystä muotin jolla oli samalla helppo määritellä niiden koko. Nahka asettuu märkänä helposti muotin ympärille ja kuivuttuaan myös pitää muotonsa vaikka valmis tuote hyvin rasvataan. Tällä tekniikalla säästyy muutaman sauman ompelulta ja laukku saa pelkistetyn ja siistin olemuksen. Laukussa ei ole lainkaan pehmusteita koska ajatus on suojata itse kone vetoketjullisella irtosuojalla.

Alla pari kuvaa valmiista kantolaitteesta:
Laukku kannettavalle1

Laukku kannettavalle2

Mainokset
Published in: on 24.08.2009 at 18.07  Jätä kommentti  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://promaakari.wordpress.com/2009/08/24/laukku-tietokoneelle/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.