Japanilaista tyyliä ja laatua

Tein joitakin aikoja sitten tilaustyönä 4 kpl setin japanilaistyyppisiä keittiöveitsiä. Terissä on laminoitu rakenne eli ”posket” ovat useammasta matalahiiliteräslaadusta taottua damastia ja terän keskelle on laminoitu pala  runsashiilistä, erittäin kovaa japanilaista Shirogami Hagane -terästä.

Veitsien päiden materiaali on polymeroitua värjättyä visakoivua. Tällaista puuta kutsutaan myös stabiloiduksi ja se soveltuu erityisen hyvin keittiöveitsen pään materiaaliksi koska se jo kevyesti pintakäsiteltynä hylkii hyvin likaa ja vettä. Veitsien helat ovat perinteiseen japanilaiseen tyyliin mustaa puhvelin sarvea.

Jokaiselle veitselle tein puisen säilytystupen jonka puulajiksi valitsin lämpökäsitellyn Haavan (Populus tremula) koska se on helppoa työstää ja väriltään erittäin kaunis. Käsittelin puun lopuksi useammalla kerroksella Danis Oil-öljyvahaa jolloin puun väri entisestään syveni ja sai lämpimän kullanruskean sävyn.

Veitsien materiaalit (Haapaa lukuunottamatta) on hankittu BRISAn verkkokaupasta joka myy monenmoista puukon tekoon tarvittavaa materiaalia. Osoite on http://www.brisa.fi .

Ohessa kuva valmiista kokonaisuudesta. Oikealla lähikuva josta hyvin näkyy terän kerroksellinen rakenne.

japaniveitset-kollaasi4

Mainokset

The URI to TrackBack this entry is: https://promaakari.wordpress.com/2009/03/25/japanilaista-tyylia-ja-laatua/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.